حس نکردن حرکات جنین

نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ در دسته پزشکی و پیراپزشکی
حس نکردن حرکات جنین
حس نکردن حرکات جنین
نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ 1403/02/03 در دسته پزشکی و پیراپزشکی
ثبت درخواست آمبولانس خصوصی در اردبیل در سامانه خدمات آنلاین نوژا

حس نکردن حرکات جنین؛ دلایل و راهکارها

 

 

حرکات جنین یکی از موارد جذاب و هیجان انگیز دوران بارداری به شمار می‌رود که مادر را از سلامت جنین خود مطمئن می‌سازد. احساس این حرکات لطیف در شکم، نشانه‌ای از تکاپو و فعالیت جنین در رحم مادر است. با این حال، برخی اوقات شاید مادر قادر به احساس این حرکات نباشد که می‌تواند نگرانی‌هایی را به همراه داشته باشد. در این مقاله به بررسی دلایل محتمل عدم احساس حرکات جنین و راهکارهایی برای برطرف کردن نگرانی‌ها می‌پردازیم.

 

1. از چه هفتگی حرکات جنین قابل احساس است؟

 

معمولاً مادران قادرند تا حرکات جنین خود را از هفته ۱۶ تا ۲۲ بارداری حس کنند. البته برای بعضی زنان ممکن است زمان احساس حرکات جنین متفاوت باشد و دیرتر یا زودتر از این بازه رخ دهد. به طور مثال برای زنانی که اولین بار باردار می‌شوند، شاید حرکات جنین را از هفته ۲۰ به بعد احساس کنند. اما برای زنانی که بارداریشان تکراری است ممکن است از هفته ۱۴ بتوانند حرکات جنین خود را حس کنند.

 

 

2. دلایل کم شدن حرکات جنین در هفته‌های مختلف

 

در بعضی از هفته‌های بارداری، کاهش حرکات جنین کاملاً طبیعی به حساب می‌آید. این اتفاق معمولاً به دلیل رشد و تکامل جنین رخ می‌دهد. با افزایش سن بارداری، جنین بزرگ‌تر می‌شود و فضای کمتری برای حرکت دارد. همچنین ممکن است جنین بیشتر وقتش را صرف استراحت و آماده‌سازی بدن برای زایمان کند که باعث کاهش حرکات می‌شود. در ادامه به تفکیک بررسی می‌کنیم که در کدام هفته‌ها این اتفاق ممکن است رخ دهد:

 

2.1 کم شدن حرکات در هفته 28 بارداری

 

در هفته 28 بارداری، جنین به طور طبیعی در حال رشد و گرفتن وزن است. بدن جنین هم بزرگ‌تر می‌شود و فضای کمتری در رحم برای حرکت وجود دارد. همچنین جنین ممکن است وقت بیشتری را برای استراحت و خواب برگزیند. بنابراین کاهش حرکات در این هفته طبیعی به شمار می‌رود.

 

2.2 کم شدن حرکات در هفته 38 بارداری

 

در هفته 38 بارداری، جنین بزرگ شده و فضای کافی برای حرکت وجود ندارد. همچنین ممکن است جنین بیشتر وقتش را صرف آماده شدن برای زایمان کند. پس کاهش حرکات در این مرحله هم طبیعی به حساب می‌آید.

 

 

3. احتمالات دیگر عدم احساس حرکات مانند تکان نخوردن جنین در ماه ششم

 

عدم احساس حرکات جنین ممکن است به دلایل دیگری هم رخ دهد. مثلاً در ماه ششم بارداری یا حدود 20 تا 22 هفتگی، اگر مادر جنین خود را تکان نخورده حس کند ممکن است به دلیل موقعیت جفت باشد که مانع از احساس حرکات می‌شود. در این مرحله اگر جفت در جلوی رحم قرار گرفته باشد، ممکن است حرکات جنین احساس نشود.

 

 

4. احساس حرکت جنین در پایین شکم یا واژن نشانه چیست؟

 

در صورتی که مادر حرکات جنین را در پایین شکم یا حتی واژن خود احساس کند، نشانه آن چیست؟ احتمالا این حالت نشانه جای‌گیری جنین در محل پایینی تر رحم است. ممکن است جنین در آن زمان در حال تمرکز بر روی خروج از لگن باشد تا آماده زایمان گردد. البته این حالت طبیعی به شمار می‌رود مگر اینکه همراه با درد و ناراحتی شدید باشد که در این صورت باید با پزشک مشورت کرد.

 

 

 

5. راهکارهایی برای افزایش حرکات جنین مانند آب نوشیدن و ورزش

 

برای افزایش حرکات جنین و جلوگیری از کاهش آن در برخی مواقع، مادران می‌توانند راهکارهایی را بکار ببندند. مصرف مایعات به ویژه آب که جنین را تحریک به حرکت می‌کند، از جمله این راهکارهاست. ورزش‌های سبک مثل قدم زدن نیز می‌تواند جنین را به تکان خوردن وادارد. مادران می‌توانند با خوردن غذاهای شیرین یا شنیدن موسیقی نرم، جنین خود را تحریک به حرکت بیشتر کنند. البته همواره باید از پزشک مشورت گرفت.

 

 

 

 

ثبت درخواست آمبولانس خصوصی در اردبیل در سامانه خدمات آنلاین نوژا
ثبت درخواست در دسته پزشکی و پیراپزشکی در سامانه خدمات آنلاین نوژا
بردیا آروین
امتیاز: 3,111
بلاگر نوژا
تلفن شرکت (تایم اداری) : 09188791371 شماره پشتیبانی: 09188791371

این شرکت در تلاش است با حمایت از مهندسان بومی ضمن اشتغالزایی و بازاریابی برای تمامی تعمیرکاران و خدماتی ها نسبت به خدمت رسانی به مردم عزیزمان اقدام کند و امیدوار است که در این استارتاپ بتواند زمینه اشتغال و زندگی راحتتری را برای مردم عزیزمان فراهم کند.

آپارات نوژاتلگرام نوژااینستاگرام نوژاتوییتر نوژا